Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Expositie 'Destination'

In Theater ’t Voorhuys Emmeloord is nu de expositie ‘Destination’ van lokaal kunstenaar Andries Hoekstra te zien. In de entree en gangen van het theater hangen prachtige werken, variërend van schilderijen, etsen, houtsneden en lithografieën.

Over de kunstenaar
Als jongen groeide Andries, geboren en getogen op Urk, op bij het water en had altijd een grote liefde…

In Theater ’t Voorhuys Emmeloord is nu de expositie ‘Destination’ van lokaal kunstenaar Andries Hoekstra te zien. In de entree en gangen van het theater hangen prachtige werken, variërend van schilderijen, etsen, houtsneden en lithografieën.

Over de kunstenaar
Als jongen groeide Andries, geboren en getogen op Urk, op bij het water en had altijd een grote liefde voor vogels. Al vroeg begon hij met tekenen en schilderen. Na wat omzwervingen heeft hij uiteindelijk de lerarenopleiding beeldende kunst afgerond en kwam op zijn 28-ste voor de klas in het middelbaar onderwijs terecht. Met veel plezier geeft hij les maar ondertussen was de basis en passie ook geboren voor de grafische technieken; etsen, houtsnede, lithografie en de Japanse houtsnede is door hem onderzocht en gebruikt. Daarnaast ook het klassiek olieverf schilderen. Verder geeft hij cursussen en workshops in deze technieken aan allerlei doelgroepen, met name jongeren.

Kunstenaars die van grote invloed zijn op het werk van Andries zijn o.a. Amerikaanse etsers zoals Singer Sargent, Whistler, Hopper en uit Nederland Rembrandt. In zijn schilderkunst haalt hij inspiratie uit het werk van Schilders als Ruysdael en Cuyp. Engelse landschapsschilderkunst van Constable en Gainsborough beïnvloeden zijn schildertechniek.

Expositie in Theater ‘t Voorhuys

Voor zijn expositie in het theater heeft Andries een selectie gemaakt van vogels, zijn woonplaats (water en reflectie) en Parijs. Een voor hem bijzondere stad door zijn sfeer, water, prachtige architectuur en rijke kunsthistorie. Het voelt voor hem soms alsof de schilders van toen met hem meekijken!

Door te exposeren probeert Andries de beeldende kunst te promoten en hoopt hij dat de beschouwer ook meerwaarde van iets creëren mag zien en kan genieten. Andries is van 1967, getrouwd, heeft kinderen en ondertussen ook kleinkinderen.

Kunstuitleen Emmeloord

Kunstuitleen Emmeloord is onderdeel van Cultuurbedrijf Noordoostpolder. De kunstuitleen maakt moderne kunst toegankelijk voor iedereen. Naast het uitlenen van uiteenlopende werken verzorgt Kunstuitleen Emmeloord met regelmaat exposities, lezingen en workshops in de verschillende vestigingen van Cultuurbedrijf Noordoostpolder.

Contact

Theater 't Voorhuys
Theater 't Voorhuys
Beursstraat 1
8302 CW Emmeloord
Plan je route

vanaf jouw locatie

Wanneer

  • Openingstijden expositie Theater ‘t Voorhuys: woensdag t/m vrijdag 12:00 – 15:00 en tijdens een voorstelling.

Locatie