Aan het eind van de zomer oogsten we de opbrengst van het seizoen. De boeren draaien overuren: aardappelen, bieten en maïs… de gewassen gaan van het land af. De bodem kan tot rust komen. De bodem heeft de groenten en fruit gevoed, die ons op hun beurt voeden tijdens de wintermaanden. In september vieren we daarom samen de oogst en verdiepen we ons in de bodem die je gezondheid voedt. Een uniek weekend vol met workshops, doen, eten en buiten zijn.
ZONDAG 24 SEPTEMBER - festival dag
Op zondag vindt er een festivaldag plaats met verschill…
Aan het eind van de zomer oogsten we de opbrengst van het seizoen. De boeren draaien overuren: aardappelen, bieten en maïs… de gewassen gaan van het land af. De bodem kan tot rust komen. De bodem heeft de groenten en fruit gevoed, die ons op hun beurt voeden tijdens de wintermaanden. In september vieren we daarom samen de oogst en verdiepen we ons in de bodem die je gezondheid voedt. Een uniek weekend vol met workshops, doen, eten en buiten zijn.
ZONDAG 24 SEPTEMBER - festival dag
Op zondag vindt er een festivaldag plaats met verschillende sessies, workshops en lekker eten. Voel de bodem, proef haar of maak er een klei-servies met een bijzondere workshop van AtelierNL. Ga je liever in gesprek met twee bevlogen melkveehouders die beiden op hun eigen manier invulling geven aan boeren met de natuur en produceren van lokale ambachtelijke producten of laat je je verrassen door het werk en de smaken van Broodje Poep? Ontdek het op zondag 24 september: wildekeuze.nl/bodemondergezondheid.
Agenda:
10:30 - 14:30 uur Workshop AtelierNL - maak je eigen kleiservies
12:00 - 13:30 uur Kookworkshop voor jongeren met lokale ingredienten - met het team van The Waste to Success
12:15 - 13:30 uur Sessie melkveehouderij - met twee bevolgen melkveehouders Marrit Kyung Ok Schakel en Irene Prinsen-Bruins
13:30 - 14:30 uur Museum of Edible Earth - proef de bodem met dr. masharu
14:45 - 15:45 uur Bodem, boer en bord - wat is de relatie tussen bodem en gezondheid? - met Theo Mulden van Symponie of Soils en Yanna Hoek van Stichting Rondgang en Broodje Poep.