Audioroutes in de Noordoostpolder

Met een audioroute beleef je de Noordoostpolder op een unieke manier. Zet je koptelefoon op of doe je oortjes in en laat je meeslepen door bijzondere verhalen. Zo komt het landschap nóg verder tot leven. Hier vind je een paar van de audioroutes in de Noordoostpolder.

Het verhaal van Jacob op Schokland

De Laatste Lichtwachter

In deze audiotour neemt vuurtorenwachter Jacob je mee op avontuur naar Schokland, een voormalig eiland in de Zuiderzee. Een spannend verhaal, tussen feit en fictie, geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Perfect voor jouw bezoek aan Schokland, maar net zo leuk vanaf de bank thuis. 
De audiotour is beschikbaar via izi.TRAVEL en gemakkelijk te downloaden op je telefoon.

Meer over deze audiotour
Een bevroren landschap onder een roze lucht. In de verte zie je een klein huisje op Schokland in de Noordoostpolder.

Strijden tegen het water

Wandelroute door het Waterloopbos

Het Waterloopbos is niet zomaar een bos in Flevoland. Je vindt hier schaalmodellen van 35 beroemde waterwerken, die hier van de jaren '50 tot de jaren '90 volop werden getest door Het Waterloopkundig Laboratorium. Reisjournalist Sander Groen neemt je mee op een 5 kilometer lange wandeling door het bos en vertelt je van alles over deze bijzondere waterwerken. Ook deze audiotour is beschikbaar via izi.TRAVEL.

 

Meer over deze audiotour

Wandelen met Liset & Annemiek

Podcast Sluitgatpad

Liset en Annemiek nemen je mee op een heerlijke wandeling over het Sluitgatpad, op de grens van land en water. In deze podcast hoor je verrassende verhalen over het landschap en de mensen die er wonen en werken. Je vindt de audiotour op het platform izi.TRAVEL.

Meer over deze podcast

Andere audioroutes