De Noordoostpolder

Welkom in de Noordoostpolder! Je bevindt je op nieuw land met een unieke geschiedenis. Je kunt hier het hele jaar door van alles beleven. Wij voorzien je graag van praktische informatie en de beste tips. Zien we je snel?

Ontdek de Noordoostpolder

Nieuw land

Op de bodem van de zee

De Noordoostpolder ligt al ruim 80 jaar droog. De tijd heeft in al die jaren hier, op de bodem van de voormalige Zuiderzee, niet stil gestaan. Eilanders op Urk werden werden opeens vastelanders. Het voormalige eiland Schokland, met zijn rijke historie, verwierf de status van UNESCO Werelderfgoed. En het nieuwe land werd, ook al tijdens de Tweede Wereldoorlog, verder bewerkt en steeds meer bevolkt. Hiervoor gold wel jaren lang een strenge selectieprocedure, want je werd niet zomaar inwoner van de Noordoostpolder. De geschiedenis van de Noordoostpolder, hoe jong ook nog, vertelt je een mooi verhaal over strijd en doorzettingsvermogen, maar vooral van pionieren in het nieuwe land.

Ontdek onze geschiedenis

PIONIERS BOUWDEN DIT NIEUWE LAND. AVONTURIERS BRACHTEN HET TOT LEVEN.

Highlights

De burgemeester van de gemeente Noordoostpolder is, uiteraard, heel enthousiast over al het moois in zijn gemeente. In een video neemt hij je mee naar een aantal toeristische locaties in zijn gemeente: voormalig eiland Schokland, het Waterloopbos bij Marknesse, Netl de Wildste Tuin in Kraggenburg en de Poldertoren in Emmeloord. Bekijk hieronder de complete video: