Ontdek

Bij ons hoef je je nooit te vervelen. We hebben oud, we hebben nieuw. We hebben water, we hebben aarde. We hebben kunst, we hebben natuur. Echt, als je goed oplet is op ons nieuwe land een wereld te ontdekken.

Één groot avontuur

Kom verdwalen

Dus kom verdwalen in onze musea vol geschiedenis. Luister naar de verhalen die de Zuiderzee en de polderpioniers achterlieten. Maak een wandeling langs indrukwekkende landschapskunst. Struin stilletjes door eindeloze bossen. En reken maar dat fietsen langs rechte polderakkers en kabbelende kavelslootjes óók een groot avontuur kan zijn.

Een man kijkt naar grote betonnen panelen die soms dwars staan. De oorspronkelijke functie van deze panelen was een Deltagoot. Dit staat in het Waterloopbos in de Noordoostpolder.

Ontdek ons nieuwe land

Vruchtbare polderakkers

Dat proef je

Tijd voor een hapje en een drankje? De voormalige zeebodem werd ooit drooggelegd om heel Nederland van voedsel te voorzien. De vruchtbare polderakkers leveren nog altijd de mooiste aardappelen, groente en fruit op. En dat proef je. In onze vele uitstekende restaurants en cafés of gewoon uit het vuistje langs de weg in een boerderijwinkel, kraampje of fruitomaat.

Direct naar eetgelegenheden
Close-up van twee tarwesprieten met een tarweveld op de achtergrond in Creil Noordoostpolder.