Eten en drinken

Van een gebied waar de agrarische sector zo sterk vertegenwoordigd is, mag je natuurlijk verwachten dat je er goed kunt eten. Heb je zin in streekproducten, rechtstreeks van de poldergrond? Veel van onze restaurants gebruiken ze graag in hun keuken. Alleen een kopje koffie of een borreltje, kan natuurlijk ook. We hebben op allerlei plekken gezellige terrassen waar je zo aan kunt schuiven.

Streekproducten

Vooraanzicht van een gebouw waar een boerderijwinkel in zit in Nagele in de Noordoostpolder.

Vooraanzicht van een gebouw waar een boerderijwinkel in zit in Nagele in de Noordoostpolder.

© Renne Streekproducten

kom proeven

Van streekproducten langs de weg tot grote boerderijwinkels waar je je lokaal geteelde boodschappen kunt doen; de Noordoostpolder ádemt het boerenleven. Dat kun je proeven bij Landwinkel Versluis, Renne Streekproducten, Boerderijwinkel Verhage Fruit, Wijngaard & Boerderijwinkel Maronesse en de Boerderijwinkel van Vink Fruitboerderij. Maar ook in de kraampjes en groente- en fruitautomaten langs de polderwegen. 

Restaurants

© Brasserie AanDeel

Altijd gastvrij, altijd lekker

Tijd om een hapje te eten? We hebben in de Noordoostpolder allerlei restaurants waar je een vorkje kunt meepikken. In Emmeloord bijvoorbeeld bij Brasserie AanDeel’t Voorhuys, Eindeloos of Le Mirage. Maar ook buiten Emmeloord zijn sfeervolle culinaire pareltjes te vinden. Op zoek naar een knus dorpsrestaurant? Schuif dan eens aan bij De Goede Aanloop in Tollebeek of Het Wapen van Ens in Ens.

Bekijk alle restaurants