Eten en drinken

Van een gebied waar de agrarische sector zo sterk vertegenwoordigd is, mag je natuurlijk verwachten dat je er goed kunt eten. Heb je zin in streekproducten, rechtstreeks van de poldergrond? Veel van onze restaurants gebruiken ze graag in hun keuken. Alleen een kopje koffie of een borreltje nuttigen kan natuurlijk ook. We hebben op allerlei plekken gezellige terrassen waar je zo aan kunt schuiven.

Streekproducten

Kom proeven

Lokaal geteeld en lokaal verkocht: verser dan dat vind je het niet. Van streekproducten langs de weg tot grote boerderijwinkels waar je je lokaal geteelde boodschappen kunt doen; de Noordoostpolder ádemt het boerenleven. Dat kun je proeven bij diverse land- en boerderijwinkels, maar ook bij de kraampjes en groente- en fruitautomaten langs de polderwegen.

Bekijk waar je streekproducten kunt kopen
Vooraanzicht van een gebouw waar een boerderijwinkel in zit in Nagele in de Noordoostpolder.

Restaurants

Altijd gastvrij, altijd lekker

Tijd om een hapje te eten? We hebben in de Noordoostpolder allerlei restaurants waar je een vorkje kunt meepikken. In Emmeloord bijvoorbeeld bij Brasserie AanDeel’t Voorhuys en Eindeloos. Maar ook buiten Emmeloord zijn sfeervolle culinaire pareltjes te vinden, zoals Pier16 aan het strand bij Schokkerhaven. Op zoek naar een knus dorpsrestaurant? Schuif dan eens aan bij De Goede Aanloop in Tollebeek of De Pionier in Marknesse.

Bekijk alle restaurants

Terrassen

Even bijkomen

Even bijkomen op het terras is het hele jaar door leuk, maar natuurlijk vooral met lekker weer. Er is niets zo fijn als met de zon in je gezicht te genieten van een koel drankje. We hebben alle locaties met een terras voor je op een rijtje gezet. 

Bekijk alle terrassen
Een tafel op een terras aan het strand wordt bediend door een medewerker die ze hapjes serveert. Bij de Wellerwaard in Emmeloord in de Noordoostpolder.