Boerderijwinkels en streekproducten

Verser dan vers

Van streekproducten langs de weg tot grote boerderijwinkels waar je je lokaal geteelde boodschappen kunt doen; de Noordoostpolder ádemt het boerenleven. Bovendien: lokaal geteeld & lokaal verkocht is vers, heerlijk, niet duur en beter voor het milieu. Dus waarom zou je het niet doen?!

Vers van het land

Er wordt heel veel lekkers verbouwd en geteeld in de Noordoostpolder. En het mooie is: je mag het vaak zelf komen plukken. Vooral de appelplukdagen in september en oktober zijn een feest voor het hele gezin. Met een kruiwagen door de boomgaard en plukken maar! Ga in de herfst bijvoorbeeld eens langs bij Vink Fruitboerderij in Kraggenburg, Verhage Fruit in Luttelgeest of Fruitbedrijf Masteling in Marknesse.

Boerderijwinkels

Ook in de rest van het jaar zijn er volop verse producten van het land verkrijgbaar. Daarvoor ga je natuurlijk naar een boerderijwinkel, waar ze hun eigen fruit en groente verkopen, maar ook dat van hun buren. Lokaal en vers. Ze zien je graag bij Renne Streekproducten in Nagele, Fruitbedrijf Hoekstra in Luttelgeest of Landwinkel Versluis in Emmeloord.

Zelf plukken

Ook bij Boerderij Groeizaam in Emmeloord mag je trouwens helpen met oogsten: in juli oogst je je eigen biologische groente, in september je eigen pompoenen. Ook kun je hier in de zomer je eigen bloemen plukken. Hoe leuk is dat?! Je eigen boeket samenstellen kan ook bij Boerderij De Zuiderkrib in Kraggenburg. En als je geluk hebt, zijn daar ook de bessen plukrijp. Zeg nou zelf: zelf geplukt is toch het allerlekkerst?! Je vindt alle plukdagen in de agenda van Visit Noordoostpolder.

Polderwijn

Wist je trouwens al dat er in de Noordoostpolder druiven worden verbouwd en wijn wordt gemaakt? Bij Wijngaard Maronesse in Marknesse kun je terecht voor rondleidingen en wijnproeverijen van hun polderwijnen. Vergeet niet om na je bezoek ook nog even bij hun boerderijwinkel binnen te stappen.

Meer over onze polderwijn

Wat zoek je

12 resultaten