Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

'Onderweg’ in Museum Nagele

‘Onderweg’ is de titel van de nieuwe wisselexpositie in Museum Nagele. Ardi Brouwer en Marchien Cordes laten van 11 januari t/m 28 april 2024 divers werk zien.

Ardi Brouwer: ‘Mijn werk heeft het landschap als thema, het door de mens bepaalde of natuurlijke landschap. Het gaat daarbij v…

‘Onderweg’ is de titel van de nieuwe wisselexpositie in Museum Nagele. Ardi Brouwer en Marchien Cordes laten van 11 januari t/m 28 april 2024 divers werk zien.

Ardi Brouwer: ‘Mijn werk heeft het landschap als thema, het door de mens bepaalde of natuurlijke landschap. Het gaat daarbij vooral over licht en ruimte. Het licht dat rond de huizen en heuvels draait, waarbij ik het beste moment, het mooiste spel van licht en schaduw, vast kan zetten, en de ruimtelijkheid en vorm van gebouwen en boompartijen. Vormen die steeds veranderen en ten opzichte van elkaar verschuiven als ik, in het echt of in gedachten, er omheen loop of het landschap verder in ga. Ik ben graag buiten of denk mij buiten, waar ik noteer met camera en schetsboek. In het atelier onderzoek ik een mogelijk onderwerp in houtskool- en potloodschetsen, draaiend met standpunt en lichtbron, voordat het uitmondt in een litho, pastel of gemengde techniek.’ Behalve solopresentaties heeft Ardi Brouwer ook deelgenomen aan internationale grafiektentoonstellingen in Canada, Spanje, Bulgarije, Roemenië, Polen, Frankrijk en België.

Marchien Cordes: ‘Klei, oud ijzer, vuur en rook vormen de basis voor de objecten die ik bouw. Kwetsbare overblijfselen van oude culturen, kleine brokstukken vergankelijkheid zijn een belangrijke inspiratiebron. Boten en zeilen staan symbool voor een zwervend bestaan. Stukjes schroot, oud doorleefd en roestig materiaal dat al een geschiedenis achter de rug heeft, waar ik nu klei aan toevoeg en het zo een ander leven geef. Door de Rakubrand beginnen de materialen op elkaar te lijken.’ Marchien Cordes heeft solo-exposities gehad en ze heeft aan duo- en groepstentoonstellingen in Nederland en Duitsland deelgenomen.

Beide exposanten verzorgen op donderdag 11 januari een inleiding over hun werk, tevens preview van de expositie. Inloop vanaf 15.30 uur. De inleiding is voor iedereen toegankelijk, de reguliere entreeregeling is van toepassing. De officiële opening voor genodigden vindt plaats op zondag 14 januari.

Contact

Museum Nagele
Museum Nagele
Ring 23
8308 AL Nagele
Plan je route

vanaf jouw locatie

Meer informatie

Wanneer

  • Openingstijden: donderdag t/me zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Locatie