Met kinderen

Hee, pssst, kinderen! Wisten jullie dat er hier van alles te beleven is? Als je houdt van vies worden op een modderglijbaan, nieuwe dingen ontdekken, op avontuur in een jungletuin of klimmen en klauteren, dan ben je hier op je plek! Leuk om samen met je ouders te doen of met vrienden en vriendinnen.

Speeltuin De Voorst

Lekker spelen

Middenin het Voorsterbos bij Kraggenburg ligt Speeltuin De Voorst. Een gezellig, park met plezier voor de hele familie. Er zijn een airtrampoline, kabelbaan, klim- en klautertoren, wiebelbrug, skelterbaan, schommels en veerwippen te vinden voor kinderen tot 12 jaar. Er is ook een 18 holes midgetgolfbaan, jeu des boulesbaan en je kunt er klootschieten of een speurtocht doen. In het park zijn steps en fietsen te huur en er is een gezellig terras met snackcounter. Wil je kinderen echt blij maken? Kom dan een hapje eten in het pannenkoekenrestaurant.

Speeltuin De Voorst
Een kleurrijk speeltoestel op een groot grasveld, eromheen staan tenten. In Kraggenburg in de Noordoostpolder.

Lekker aanmodderen!

Netl de Wildste Tuin

Voor échte avonturiers

Avontuurlijke kinderen kunnen hun hart ophalen in Netl de Wildste Tuin. Struinen door de grootste bamboejungle van Nederland, hutten bouwen, verstoppertje spelen, balanceren op boomstammen, klimmen op apentouwen, racen van de kabelbaan en vies worden op de modderglijbaan; er is een hele wereld te ontdekken. Op het strand is het heerlijk spelen en ravotten en afkoelen doe je dan lekker in het heerlijke zwemwater. Als er nog tijd over is, neem dan ook even een kijkje bij de lachspiegel voor een glimlach die je voorlopig niet meer van je gezicht krijgt.

Meer over Netl
Op de voorgrond een kind op de schommel, daarachter een groene omgeving met veel water en zand in Kraggenburg in de Noordoostpolder.

Kinderboerderij Emmelerbos

Dieren aaien

Kinderboerderij Emmelerbos ligt middenin het bos en heeft naast allerlei leuke dieren ook een avontuurlijke speeltuin. Kinderen kunnen bijvoorbeeld cavia’s aaien, een koe, geiten, schapen, varken, vogels en kippen. Of een kijkje nemen in de vlindertuin en bij de bijen. Maar ze kunnen ook een ritje maken op de fietsjes en traptrekkers, die er beschikbaar zijn. Spelen kan in de leuke speeltuin. Voor de echte durfallen is er een kabelbaan en glijbaan. Eens per maand wordt er een kinderactiviteit gehouden op Kinderboerderij Emmelerbos, die altijd in het teken van de natuur staat.

Bekijk Kinderboerderij Emmelerbos
Kinderen kijken naar een varken dat achter een hek staat op de kinderboerderij Emmelerbos in Emmeloord in de Noordoostpolder.

Ook leuk bij regen en harde wind

Ervaar wind en wek energie op

11 Beaufort is dé plek om op een interactieve manier te leren over windturbines. Hoe werkt een windmolen en hoe voelt de wind? Hoeveel geluid maakt hij en wat is eigenlijk het nut van windturbines? Bij 11 Beaufort worden al je vragen over windenergie beantwoord en kom je ook meer te weten over groene, duurzame energie en Windpark Noordoostpolder. Kinderen kunnen in het experience center hun krachten meten aan windkracht 6 en leren hoe ze zelf energie kunnen opwekken.

Meer over 11 Beaufort

Indoor speelparadijs

Ronddwalen tussen duizenden vlinders, zelf de vogels en vissen voeren en op ontdekkingstocht gaan over geheime junglepaden: bezoek Pantropica en beleef een waanzinnig dagje uit voor het hele gezin. Een bezoek aan dit indoorpark van 25.000 vierkante meter voelt als een korte vakantie voor het hele gezin. Alsof je even ver weg bent in een exotische wereld waar het altijd lekker warm is en je wordt omringd door prachtige natuur.

Bekijk Pantropica

Lees ook eens deze blogs