Met kinderen

Hee, pssst, kinderen! Wisten jullie dat er hier van alles te beleven is? Als je houdt van vies worden op een modderglijbaan, nieuwe dingen ontdekken, op avontuur in een jungletuin of klimmen en klauteren, dan ben je hier op je plek! Leuk om samen met je ouders te doen of met vrienden en vriendinnen.

Met kinderen naar buiten

Ga jij met kinderen op stap in de Noordoostpolder? Laat ze dan lekker buiten spelen, daar hebben we alle ruimte voor. Bij Netl de Wildste Tuin kunnen ze uitgebreid klimmen, klauteren en van de modderbaan glibberen. Racen ze liever op skelters tegen elkaar? Dan is Speeltuin de Voorst hun ideale uitje. Zijn jouw kinderen dierenliefhebbers, dan mag een uitje naar Kinderboerderij Emmelerbos niet ontbreken. En is het een keer echt te vies weer om buiten te spelen? Neem ze dan mee op avontuur door de indoor jungle van Pantropica.

Speeltuin De Voorst

Lekker spelen

Middenin het Voorsterbos bij Kraggenburg ligt Speeltuin De Voorst. Een gezellig, park met plezier voor de hele familie. Er zijn een airtrampoline, kabelbaan, klim- en klautertoren, wiebelbrug, skelterbaan, schommels en veerwippen te vinden voor kinderen tot 12 jaar. Er is ook een 18 holes midgetgolfbaan, jeu des boulesbaan en je kunt er klootschieten of een speurtocht doen. In het park zijn steps en fietsen te huur en er is een gezellig terras met snackcounter. Wil je kinderen echt blij maken? Kom dan een hapje eten in het pannenkoekenrestaurant.

Meer over Speeltuin De Voorst

Lekker aanmodderen!

Netl de Wildste Tuin

Voor échte avonturiers

Avontuurlijke kinderen kunnen hun hart ophalen in Netl de Wildste Tuin. Struinen door de grootste bamboejungle van Nederland, hutten bouwen, verstoppertje spelen, balanceren op boomstammen, klimmen op apentouwen, racen van de kabelbaan en vies worden op de modderglijbaan; er is een hele wereld te ontdekken. Op het strand is het heerlijk spelen en ravotten en afkoelen doe je dan lekker in het heerlijke zwemwater. Als er nog tijd over is, neem dan ook even een kijkje bij de lachspiegel voor een glimlach die je voorlopig niet meer van je gezicht krijgt.

Meer over Netl de Wildste Tuin
Op de voorgrond een kind op de schommel, daarachter een groene omgeving met veel water en zand in Kraggenburg in de Noordoostpolder.

Kinderboerderij Emmelerbos

Dieren aaien

Kinderboerderij Emmelerbos ligt middenin het bos en heeft naast allerlei leuke dieren ook een avontuurlijke speeltuin. Kinderen kunnen bijvoorbeeld cavia’s aaien, een koe, geiten, schapen, varken, vogels en kippen. Of een kijkje nemen in de vlindertuin en bij de bijen. Maar ze kunnen ook een ritje maken op de fietsjes en traptrekkers, die er beschikbaar zijn. Spelen kan in de leuke speeltuin. Voor de echte durfallen is er een kabelbaan en glijbaan. Eens per maand wordt er een kinderactiviteit gehouden op Kinderboerderij Emmelerbos, die altijd in het teken van de natuur staat.

Meer over Kinderboerderij Emmelerbos

Ook leuk bij regen en harde wind

Pantropica

Indoor speelparadijs

Ronddwalen tussen duizenden vlinders, zelf de vogels en vissen voeren en op ontdekkingstocht gaan over geheime junglepaden: bezoek Pantropica en beleef een waanzinnig dagje uit voor het hele gezin. Een bezoek aan dit indoorpark van 25.000 vierkante meter voelt als een korte vakantie voor het hele gezin. Alsof je even ver weg bent in een exotische wereld waar het altijd lekker warm is en je wordt omringd door prachtige natuur.

Meer over Pantropica

Emmertje en schepje mee

Op warme dagen maak je de kinderen gegarandeerd blij met een dagje strand en zwemmen. Hiervoor ga je naar recreatiegebied Wellerwaard vlak buiten Emmeloord of naar het Schokkerstrand aan de kust bij
Schokkerhaven. Bij beide is een gratis parkeerterrein en een restaurant met een terras aanwezig, dus je bent er van alle gemakken voorzien. Zomers niet gratis, qua toegang, maar wel ook een leuk strand met diverse voorzieningen is het Vuurtorenstrand van Netl de Wildste Tuin. Daar kun je ook kano’s en sups huren. Je ziet het: ook voor een zomerse stranddag heb je in de Noordoostpolder volop opties.

Meer over onze stranden

Kinderen en natuur?

Natuurlijk wel!

In de Noordoostpolder krijg je kinderen vast wel enthousiast om de natuur in te gaan. Zo kunnen ze heerlijk ravotten in het Waterloopbos, terwijl een wandeling door het Kadoelerbos door de vele vlonders en bruggetjes ook leuk voor ze is. In de herfst verandert het Voorsterbos in één groot paddenstoelenparadijs. Wie spot er de meeste of de mooiste? Voor de allerkleinsten ligt er in het Kuinderbos een Kabouterpad, met leuke opdrachten om uit te voeren en een echte kabouterkenner te worden.

Meer over onze natuur