Ons eten

De Noordoostpolder moest hongerig Nederland na de Tweede Wereldoorlog voorzien van voldoende voedsel. Land- en tuinbouw was hier de eerste prioriteit. De boeren en arbeiders die naar dit nieuwe land kwamen, werkten keihard om de vruchtbare voormalige zeebodem te bewerken. En met succes: de agrarische sector in de polder is uitgegroeid tot een van de meest innovatieve van de wereld. Niet voor niets is Emmeloord World Potato City. Kom maar proeven. In onze boerderijwinkels vol streekproducten, bij de kwekerijen in kraampjes op het erf of langs de weg of in onze fantastische restaurants, die graag werken met lokale producten.

Restaurants

Kom proeven

In de Noordoostpolder houden we van lekker eten. En van eten afkomstig van het land. Veel van onze restaurants gebruiken lokale producten in hun menu. Kom daarom naar een restaurant in de Noordoostpolder en laat je verrassen door de smaak van Flevoland.

Plan je maaltijd
Een stel zit buiten op een terras wat te drinken, ze zijn omgeven door een groene omgeving. Bij het Proeflab in het Waterloopbos in de Noordoostpolder.

Voedselbos

Zie je eten groeien

Het oudste voedselbos van de Noordoostpolder ligt in Emmeloord. Hier vind je een hoogstamboomgaard, een stinzentuin, strokenlandbouw en bedden met eetbare bloemen en kruiden.

Het voedselbos is vrij toegankelijk voor bezoekers. Daarnaast geven de vrijwilligers van het voedselbos graag rondleidingen door het bos. Dit kan op afspraak en tegen een vergoeding voor groepen, maar je bent ook iedere woensdagochtend tussen 09:00 en 12:00 uur welkom om spontaan even langs te komen. Tijdens deze vaste werkochtend is er altijd iemand aanwezig die je een rondleiding kan geven.

Het voedselbos organiseert bovendien allerlei educatieve activiteiten, zoals leuke doe-opdrachten voor kinderen, buitenlessen voor scholen en kook- en/of bakworkshops in de keuken van de Belgische barak. Wanneer de fruit- en notenbomen wat ouder en groter zijn, zullen er ook plukdagen worden georganiseerd.

Lees meer over het voedselbos in Emmeloord