Onze activiteiten

Vies worden op een modderglijbaan, vlinders spotten in de grootste vlindertuin van Europa of aan den lijve ondervinden wat de kracht is van een windmolen; vervelen doe je je nooit in de Noordoostpolder. Neem eens een kijkje in een van onze musea of wandel door de tropische tuinen van Pantropica. Je waant je even in een andere wereld.

Museum Schokland

Waan je op het vroegere Schokland

De binnen- en buitenexpositie van Museum Schokland vertelt verhalen van de geologie en archeologie van de Noordoostpolder, het ontstaan en vergaan van het eiland, het leven van de Schokkerbevolking en de drooglegging. Het museum bestaat uit meerdere gebouwen rond het historische kerkje van de Middelbuurt. Hier waan je je weer even op het vroegere Schokland. In de vaste tentoonstelling van het museum word je meegevoerd door de geschiedenis van Schokland: dwalend door de eeuwen komt het verhaal tot leven. Onderweg kom je langs de bijzondere archeologische vondsten die in de tentoonstelling worden uitgelicht. Daarnaast zijn er het hele jaar door tijdelijke tentoonstellingen te zien op het gebied van historie, archeologie of geologie.

Meer over museum Schokland
Een gangpad van een museum, een opgesteld skelet, aan de muur zijn botten bevestigd. Op Schokland in de Noordoostpolder.

Vervelen kan niet. Ook niet als je heel erg je best doet

Museum Nagele

Het plattedakendorp

In Museum Nagele is het architectuur wat de klok slaat. En dat is ook niet zo vreemd, aangezien het middenin het enige Nederlandse plattedakendorp staat. Nagele werd in de jaren vijftig ontworpen door architecten van De Acht en Opbouw, zoals Cornelis van Eesteren, Aldo van Eyck, Gerrit Rietveld en tuinarchitecte Mien Ruys. In het museum wordt deze ontstaansgeschiedenis verteld in een permanente expositie. Daarnaast zijn er wisselende exposities waarin architectuur en kunst een belangrijke rol spelen.

Meer over museum Nagele
Het vooraanzicht van een gebouw met een plat dak. Om het gebouw heen staan diverse bomen. In Nagele in de Noordoostpolder.

11 Beaufort

Ervaar wind

11 Beaufort is dé plek om op een interactieve manier te leren over windturbines. Hoe werkt een windmolen en hoe voelt de wind? Hoeveel geluid maakt hij en wat is eigenlijk het nut van windturbines? Bij 11 Beaufort worden al je vragen over windenergie beantwoord en kom je ook meer te weten over groene, duurzame energie en Windpark Noordoostpolder. Kinderen kunnen in het experience center hun krachten meten aan windkracht 6 en leren hoe ze zelf energie kunnen opwekken.

Meer over 11 Beaufort
Twee simulatiefietsen een windmachine en een muur waar de geschiedenis op verteld wordt in Nagele in de Noordoostpolder.

Pantropica

Een waanzinnig dagje uit

Lunchen in een sprookjesachtige bloemenzee, ronddwalen tussen duizenden vlinders en op ontdekkingstocht over geheime junglepaden. Bezoek Pantropica in Luttelgeest en beleef een waanzinnig dagje uit voor het hele gezin. Pantropica wordt door de ANWB al jaren op rij uitgeroepen tot het ‘Leukste uitje van Flevoland’ en dat is niet voor niets. Een dagje uit naar dit indoorpark (25.000 vierkante meter) voelt als een korte vakantie voor het hele gezin. Alsof je even ver weg bent in een exotische wereld waar het altijd lekker warm is en je wordt omringd door prachtige natuur.

Meer over Pantropica

Word gastvrij ontvangen

In Emmeloord centrum

In het hartje van de Noordoostpolder, Emmeloord centrum, staan ondernemers te popelen om je gastvrij te ontvangen. Ruim 100 winkels en 15 eetgelegenheden zorgen voor een heerlijk dagje uit. Tussen het winkelen door kun je met uitzicht op de Poldertoren wat drinken of eten op het horecaplein op de Deel. 

Meer informatie