Fietsen en wandelen

Te voet of op de fiets leer je de Noordoostpolder het beste kennen. Je komt langs kunst, uitgestrekte akkers, door bossen en over dijken waar de vogels een stukje met je meevliegen. We hebben verschillende fiets- en wandelroutes beschikbaar, die je op allerlei verrassende plekjes brengt. Heel handig zijn onze Toeristische Overstappunten (TOP’s), waar de startpunten van fiets- en wandeltochten samenkomen met voldoende parkeergelegenheid en horeca. Een goed begin van een heerlijk dagje in de buitenlucht.

Toeristische Overstappunten

Een Toeristisch Overstappunt (TOP) is het perfecte startpunt van je fiets - of wandeltocht. Bij een TOP is er altijd voldoende parkeergelegenheid en horeca. Parkeer hier je auto en ga te voet of op de fiets verder en volg een van de routes die aangegeven zijn op de drie meter hoge zuil (TOP). 

Bekijk alle TOP's
Een metalen zuil in het bos waar verschillende fiets en wandelroutes op staan aangegeven in het Kuinderbos in de Noordoostpolder.

Fietsverhuur

Het is heerlijk fietsen in de Noordoostpolder. Op diverse locaties kun je terecht voor fietsverhuur. Voor een overzicht van de verhuurlocaties, klik je op de link hieronder. 

Bekijk fietsverhuuders

Hup, naar buiten!

Audiotours

Doe je oordopjes in of zet een koptelefoon op en laat je meenemen in bijzondere verhalen. Wandelend door dit bijzondere landschap komt het verhaal van de Noordoostpolder nog verder tot leven. We hebben drie mooie audiotours op een rij gezet. 

Ontdek audiotours

Bikepark

Ga je liever mountainbiken dan rustig fietsend van de omgeving genieten? Ook dat kan in de Noordoostpolder. In Bant ligt pal naast Camping Fiederels een professioneel aangelegd bikepark met zowel een eenvoudige route als eentje die jouw technische vaardigheden op de proef stelt. 

Meer over het bikepark