Mooie herfstwandelingen

De herfst is bij velen een geliefd wandelseizoen. Lekker eropuit in de natuur of juist in stad of dorp. Ontdek in dit blog een aantal mooie wandellocaties in de Noordoostpolder. Wil je meer tips? Kijk dan bij de overige routesuggesties.

Wandelen met - een verhaal in je oren

Schokland was vroeger een eiland in de Zuiderzee. Geen wonder dus dat er vroeger een lichtwachter was. En die kan goed vertellen, hoor! Wil jij wel eens een wandeling maken terwijl je ondertussen verthalen beluistert over de geschiedenis van de omgeving waar je doorheen loopt? Loop dan met je koptelefoon op of met je oortjes in de audioroute 'De Laatste Lichtwachter' op Schokland. De lichtwachter gidst je vanaf het plein voor het museum naar de voormalige vuurtoren op de Zuidpunt van Schokland, terwijl hij je onderweg een meeslepend verhaal vertelt. Voordat je het weet heb je vier kilometer afgelegd en heb je nog iets geleerd ook!

Meer over deze wandelroute

Wandelen door - een 'technisch' bos

Maak jij in de herfst liever een mooie boswandeling? Dan kun je in de Noordoostpolder uit diverse bossen kiezen. Als je niet alleen van natuur maar ook van techniek houdt, dan mag je het Waterloopbos beslist niet overslaan. Eén van de wandelroutes door het Waterloopbos gaat langs een groot aantal waterloopkundige modellen, die gebruikt zijn voor het ontwerpen van de Deltawerken en de havens van o.a. Rotterdam, Lagos, IJmuiden, Istanbul en Bangkok. Door deze wisselwerking van natuur en techniek is het Waterloopbos echt een uniek bos. Kom het zelf ontdekken!

 

Meer over deze wandelroute

Wandelen door - een uniek platte-daken-dorp

Ook als je geen natuurliefhebber bent, valt er al wandelend genoeg moois te zien in de Noordoostpolder. Er is bijvoorbeeld bijzondere en unieke architectuur te bewonderen tijdens een cultuurhistorische wandeltocht door Nagele, dat ook wel bekend staat als het platte-daken-dorp. In Nagele is nauwelijks een huis te vinden dat geen plat dak heeft; zelfs de kerk is van een plat dak voorzien. Ontdek al wandelend de architectuur van Het Nieuwe Bouwen en hoe in de polder een compleet dorp onder architectuur en met veel ruimte voor groenvoorzieningen is gebouwd.

Meer over deze wandelroute

Nog veel meer mooie wandelroutes