5 x doen in december

Ieder seizoen heeft zijn charme, dus ook de winter. Okee, het is koud en donker, maar juist daarom de ideale tijd voor uitjes met een warme en gezellige sfeer. Oftewel: ook in december is het dé tijd om er op uit te gaan in de Noordoostpolder, mét of zonder kinderen. Lees onze 5 tips voor sfeervolle activiteiten in december.

Tip #1

Bezoek WinterDroom in De Orchideeën Hoeve

Je kent De Orchideeën Hoeve vast wel van de talloze bloemen, planten en dieren die je er van dichtbij kunt bekijken. De hele maand december kun je dat in magische wintersferen doen, want dan is het hele Junglepark versierd met lampjes. Dat is overdag al gezellig, maar vooral na zonsondergang kom je hier helemaal in kerstsfeer.

Om je daar optimaal van te laten genieten, blijft de Orchideeën Hoeve deze maand regelmatig ook 's avonds open. En dat niet alleen: op die dagen steken de kerstelfjes vanaf half vijf honderden kaarsjes aan én is er live muziek. Als je daar in de donkere dagen van december niet van in de kerstsfeer raakt, dan weten wij het ook niet meer...

Lees meer over WinterDroom

Tip #2

Maak een mystieke kerstwandeling door het Kuinderbos

Deze maand kun je een wel heel bijzondere boswandeling maken: een mystieke kerstwandeling in het donker, waarbij zowel de route als de boomtoppen stemmig zijn verlicht. Maar dat is nog niet alles: de kerstman deelt verlichte kerstmutsen uit, je komt langs een verhalenverteller en er treden diverse koren op.

Uiteraard is er catering aanwezig en aan het einde van de route wachten er vers gebakken oliebollen op je. Oh, en schrik niet als je onderweg een mystiek geluid hoort: dat zijn de spelers van de midwinterhoorn, die door het bos en op de burcht rondzwerven. Wil je weten hoe dat klinkt? Kom dan maar langs!

Lees meer over de mystieke kerstwandeling

Tip #3

Luister in de museumkerk naar klassieke muziek

Een piano, een cello en de stem van een jonge zangeres uit Emmeloord, dat zijn de ingrediënten van het concert 'Klassiek op Schokland' van 18 december. Hoewel, nee, dat is niet het hele verhaal: de locatie, de kerk van werelderfgoed Schokland, is minstens zo belangrijk voor het geheel. Ook voor de zangeres, Elisa Maayeshi, is het belangrijk om haar muzikale vrienden Katie Yao Morgan en Joshua Herwig mee te nemen naar 'haar' polder.

Hou je van klassieke muziek? Kom dan naar de kerk op Schokland om in een prachtige setting te luisteren naar verhalend pianospel, warme celloklanken en een prachtige stem. Klassiek op Schokland is waar kunst en cultuur elkaar vinden en versterken.

Lees meer over Klassiek op Schokland

Tip #4

Rijd de Verlichte Boerderijenroute

Hou jij van het platteland en het boerenleven? Of vooral van gezelligheid in de donkere dagen van de winter? In beide gevallen kom je tijdens de Verlichte Boerderijenroute prima aan je trekken. Niet alleen boerderijen, maar ook landbouwmachines, kunstwerken en andere objecten staan in de spotlight. Via een speciaal uitgezette autoroute van 40 kilometer zie je ze allemaal.

En niet alleen van een afstandje, want met een heuse boerderij-drive-thru rijd je ook over diverse erven en door een koeien- en schapenschuur én er is een belevingslocatie bij een paprikakwekerij. Tijdens het rijden krijg je bovendien aan de hand van audiofragmenten meer te weten over de omgeving en de boerenbedrijven. Een sfeervol en ook nog eens leerzaam uitje op een donkere decemberavond, dus.

Lees meer over de Verlichte Boerderijenroute

Tip #5

Ga (kerst)shoppen in gastvrij Emmeloord

Online winkelen is makkelijk, maar niet gezellig. En ja, van de bezorgtijden van je online aankopen moet je het in december ook niet hebben. Dus wil je nog kerstinkopen doen of ben je aan nieuwe (feest)kleding toe, ga dan eens naar het winkelcentrum van Emmeloord. Je kunt er gratis parkeren en op zondag 18 december zijn de winkels ook open, dus Emmeloord maakt het je makkelijk.

Je vindt hier de bekende modewinkels, maar ook de leukste boetiekjes. Zo kom je nog eens thuis met iets dat niet iedereen ook heeft... Onder de 120 winkels zijn natuurlijk ook drogisterijen en winkels waar je bijvoorbeeld cadeaus en huishoudelijke artikelen kunt scoren. Ook zijn er maar liefst 20 horecagelegenheden, dus de keuze is ook op dat gebied reuze. Kom shoppen en voel je welkom in gastvrij Emmeloord!

Lees meer over shoppen in Emmeloord

Meer blogs uit de Noordoostpolder