Onze tulpen

Nog nooit in het voorjaar in de Noordoostpolder geweest? Doen. Want stiekem vinden wij dit het mooiste seizoen van het jaar. Het nieuwe land krijgt weer wat kleur en miljoenen tulpen bloeien op onze akkers. Maak fleurige foto’s bij de oogverblindende tulpenvelden of leer wat over deze oer-Hollandse bloem bij de belevings- en informatiecentra die je onderweg tegenkomt. Ieder jaar wordt er tijdens het Tulpenfestival een hele lange Tulpenroute uitgezet, die per auto, te voet of op de fiets is af te leggen.

Al die kleuren...

Tulpenfestival 2021

Bovenaanzicht van een tulpenveld met oranje en roze tulpen in de Noordoostpolder.

Bovenaanzicht van een tulpenveld met oranje en roze tulpen in de Noordoostpolder.

© Visit Flevoland

Verlengd tot 23 mei!

Het Tulpenfestival 2021 vindt plaats van 16 april t/m 23 mei. Dit jaar is er weer een mooie autoroute van 88 km uitgestippeld. Normaal zijn er ook volop activiteiten te doen rondom het Tulpenfestival maar die kunnen dit jaar vanwege Covid-19 helaas geen doorgang vinden. Echter heeft de organisatie erg leuke coronaproof alternatieven bedacht! 

Meer over het Tulpenfestival 2021

Tulpenfestival App

© StEP Noordoostpolder

extra beleving tijdens de route

Als aanvulling op de autoroute kun je dit jaar een app downloaden. Deze app geeft je tijdens de route extra informatie over de Noordoostpolder en de tulpenteelt. Ook verschijnen er af en toe foto's, geluidsfragmenten en korte video's die je iets vertellen over het gebied waar je doorheen rijdt. 

Download de app

Tulpenpluktuin

Het bovenaanzicht van een gemengd tulpenveld die bedoeld is om zelf tulpen uit te plukken. In Marknesse in de Noordoostpolder.

Het bovenaanzicht van een gemengd tulpenveld die bedoeld is om zelf tulpen uit te plukken. In Marknesse in de Noordoostpolder.

© Tulpenpluktuin Marknesse

Pluk & Go

Ook dit jaar kun je tulpen plukken in de Tulpenpluktuin in Marknesse. Dit jaar onder het mom van Pluk & Go. Er zijn maximaal 50 gasten tegelijk welkom. Je kunt geheel naar wens je eigen tulpenboeket samenstellen. Ook krijg je uitleg over de beste verzorging van Tulpen. Plukse!

Meer informatie

Tulpenroutes