Vergane schepenroute

Dat de Noordoostpolder een vruchtbare bodem heeft, kun je wel zeggen. In het voorjaar tref je de bollenvelden met prachtige tulpen en in de zomer kun je goed kersen eten en appels en peren plukken. Maar er is meer met de zeebodem. Een groot deel van de historie van de Noordoostpolder ligt namelijk in de bodem van de zee. Zo zijn er onder andere vele schepen vergaan en verborgen.

Met de vergane schepenroute kun je goed ervaren dat de Noordoostpolder een ingepolderd gebied is. De rode wrakkenpalen geven aan waar vroeger schepen zijn vergaan. Sommige van die schepen liggen nog steeds in de grond begraven.

De route start op UNESCO Werelderfgoed Schokland. Van daaruit fiets je een rondje om het voormalige eiland. Tijdens de fietsroute kun je goed het hoogteverschil ervaren tussen Schokland en de omgeving en zien dat Schokland vroeger een eiland was.

Bij de VVV informatie-punten is een gratis Toeristische Recreatiekaart te verkrijgen met daarop alle fietsknooppunten van Noordoostpolder en omstreken.

Vergane Schepenroute
Afstand
9,0 km

Dit ga je zien

Startpunt: Middelbuurt 3
8319 AB SCHOKLAND
61 21
De Lichtwachter

De Lichtwachter

De Lichtwachterswoning
Vluchthavenpad 1
8319 AD Schokland
87 37 75 47
Museum Schokland

Museum Schokland - werelderfgoed

Middelbuurt 3
8319 AB Schokland
Eindpunt: Middelbuurt 3
8319 AB SCHOKLAND
61
21
87
37
75
47

Kenmerken

Tocht/Route

  • Route kenmerken: Fietsknooppuntenroute, Van A naar A