Sporenpad route Voorsterbos


  Volg het Sporenpad in het Voorsterbos door het eerste paddenstoelenparadijs van Europa en struin door het boomweidelandschap.

  Wie goed kijkt, vindt schelpen in het Voorsterbos. Toch vreemd. Schelpen in een bos. Ze herinneren aan de tijd dat het Voorsterbos nog geen bos was, maar Zuiderzee. Voor de natuur zijn ze heel nuttig, want de bodem wordt kalkrijker. Kalk is weer goed voor de groei van paddenstoelen en bijzondere planten zoals grote keverorchis, tongvaren en brede wespenorchi.

  Hier zit keileem uit de voorlaatste IJstijd in de grond. Het laat slecht water door, waardoor het gebied niet geschikt was voor landbouw. De bosbouwers plantten er verschillende bomen aan omdat ze niet wisten welke soorten goed zouden groeien.

  De route start op de parkeerplaats aan de Leemringweg en is rood gemarkeerd. Onderweg kom je een aantal overstapjes tegen, die de route voor buggy's ongeschikt maken. Vanaf de vroege herfst heb je de grootste kans om paddenstoelen te zien.

  Voorsterbos
  Afstand
  2,8 km

  Dit ga je zien

  Startpunt: Sporenpad Voorsterbos
  Leemringweg 26
  8317 RE KRAGGENBURG
  Eindpunt: Sporenpad Voorsterbos
  Leemringweg 26
  8317 RE KRAGGENBURG

  Kenmerken

  Tocht/Route

  • Toelichting startpunt: De route start op de parkeerplaats aan de Leemringweg en is rood gemarkeerd. Onderweg kom je een aantal overstapjes tegen, die de route voor buggy's ongeschikt maken.
  • Naam beheerder: Natuurmonumenten
  • Gemarkeerd: Ja
  • Route typering: Natuurroute
  • Route kenmerken: Van A naar A