Marknesse

Marknesse

Het grootste dorp

De eerste woning van Marknesse werd in 1949 opgeleverd. Wel staat er een nog ouder gebouw: een barak die nog heeft gediend als onderdak voor de pioniers die de polder kwamen ontginnen. Het dorp ligt tussen Emmeloord en Vollenhove (Overijssel), aan één van de eerst gerealiseerde invalswegen van de Noordoostpolder. Tegenwoordig is Marknesse het grootste dorp van de Noordoostpolder.

Door zijn ligging aan zowel de Zwolse Vaart als de Marknesservaart is Marknesse een mooie bestemming of tussenstop voor de pleziervaart. Er is dan ook een jachtcentrum én een charterbedrijf voor het huren van boten.

Als het op de productie en verkoop van streekproducten aankomt, is Marknesse een belangrijke hotspot. Er zijn diverse boerderij- en streekwinkels, waar je het hele jaar door heerlijk vers fruit, groente en andere lokale producten kunt kopen.

Het meest bekend zal Marknesse zijn vanwege de ligging vlakbij het Waterloopbos: een grote toeristische trekpleister in de Noordoostpolder. Hierover vind je hieronder meer informatie.

Streekproducten scoren in Marknesse

Er op uit in en rond Marknesse

Eten en slapen in Marknesse