Fietspont Kraggenburg Waterloopbos

Sinds 31 mei 2022 kun je gebruik maken van de nieuwe fietspont tussen Kraggenburg en het Waterloopbos.

Ingebruikname 't Wub-bootje

Op 31 mei 2022 is de nieuwe fietspont over de Zwolse Vaart feestelijk in gebruik genomen door gedeputeerde Hofstra, oud-wethouder Wijnants, gebiedsmanager Philip Makkink van Natuurmonumenten en Wubbo de Raad namens Dorpsbelang Kraggenburg. Omdat Wubbo de Raad de grote kartrekker van dit project was, is de fietspont als dank voor zijn inzet naar hem vernoemd: 't Wub-bootje.

De Zwolse Vaart oversteken

Met de ingebruikname van het nieuwe fietspont is er nu een korte verbinding vanaf Kraggenburg naar het Waterloopbos en kun je als fietser of wandelaar de Zwolse Vaart oversteken. Het is een zelfbedieningspont: je bedient de pont door zelf aan de handlier te draaien. Via een kabel die over de bodem van de Zwolse Vaart loopt, wordt de pont vervolgens naar de overkant geleid. Sturen is dus niet nodig. Wel moet je voorrang geven aan ander vaarverkeer. De pont is te gebruiken door maximaal vier fietsers of wandelaars tegelijkertijd en alleen tussen zonsopgang en zonsondergang. Het gebruik van de fietspont is gratis.

Fietsers linksom, wandelaars rechtsaf

Met de ingebruikname van de pont verwacht Natuurmonumenten dat meer fietsers het Waterloopbos weten te vinden. Met de toenemende drukte in het Waterloopbos van de afgelopen jaren en de opkomst van de snelle elektrische fiets is de kans op gevaarlijke situaties toegenomen. Daarom heeft Natuurmonumenten besloten dat het Waterloopbos vanaf eind mei 2022 niet meer toegankelijk is voor fietsers. Fietsers worden vanaf de pont linksom geleid over het nieuw aangelegde fietspad door het Voorsterbos om vervolgens via de Scheveweg bij het Waterloopbos uit te komen. Wandelaars kunnen vanaf de pont wel rechtsaf voor het Waterloopbos.

Bekijk de locatie van de fietspont

Meer blogs uit de Noordoostpolder