3 x eropuit in de lente

De lente is een mooi seizoen om er op uit te gaan. Het wordt weer wat warmer en de natuur ontluikt, dus er valt buiten weer vanalles te zien en te doen. We zetten drie leuke activiteiten voor je op een rij.

Tip #1

Op avontuur in het Waterloopbos

De Route van OERRR is een wandelroute speciaal gemaakt voor kinderen vanaf 6 jaar. Door middel van leuke weetjes en opdrachten komen ze meer te weten over de natuur en de geschiedenis van het Waterloopbos. Om deze avontuurlijke route te lopen, volg je in het Waterloopbos de witte routepijltjes van de havenroute. Onderweg zie je blauwe 'route van OERRR' bordjes staan met daarop een nummer. Deze nummers verwijzen naar de nummers in de OERRR-opdrachtenwaaier. Deze kleurrijke opdrachtenwaaier met 17 opdrachten is verkrijgbaar in Paviljoen Het ProefLab//.

Meer over de Route van OERRR

Tip #2

Tulpen plukken

Een heerlijke bezigheid: zelf de mooiste tulpen uitzoeken en plukken. Bij de Tulpenpluktuin in Marknesse kun je tijdens het Tulpenfestival (ieder jaar in de maanden april en mei) je eigen tulpen plukken. Een leuke afsluiting van jouw bezoek aan het Tulpenfestival. Eenmaal thuis zet je de kleurrijke bos tulpen in een vaas. Trek je ook de bol mee? Dan kun je deze in het najaar in jouw eigen tuin planten. Zo geniet je nog een tijd lang van jouw vondsten. 

Meer over de Tulpenpluktuin

Tip #3

Toeren met een E-Chopper

Een stoere, milieuvriendelijke (want 100% elektrisch) en ontspannen manier om de Noordoostpolder te verkennen! Bij Van der Valk Hotel Emmeloord kun je zowel als gast als ook als passant een E-chopper huren. Ze hebben er zes, dus ga gezellig met je familie of vrienden toeren. Omdat de E-Chopper maximaal 25 kilometer per uur gaat, is er geen helmplicht. Wel heb je een auto- of scooterrijbewijs nodig om een E-Chopper te mogen besturen.

Meer informatie en reserveren

Meer blogs uit de Noordoostpolder