3 x eropuit met kinderen

In de Noordoostpolder is veel te beleven. In deze blog vind je 3 tips voor een leuke dag eropuit met kinderen. Veel plezier! 

Tip #1

Tropische dieren spotten in De Orchideeën Hoeve

Bewonder tropische vlinders, ga pootje baden in de mangrove en ontdek geheime junglepaden! In de Orchideeën Hoeve is ontzettend veel te ontdekken. En het mooie is: de Orchideeën Hoeve is iedere dag geopend en geheel overdekt, dus het perfecte uitje, ongeacht het weer.

Ontdek de Orchideeën Hoeve
Een gezin bestaande uit vader moeder en drie kinderen maakt samen een selfie in een tuin van De Orchideeën Hoeve in Luttelgeest in de Noordoostpolder.

Tip #2

Op avontuur in het Waterloopbos

Een frisse neus halen in de natuur is altijd fijn, maar zo'n gebied als het Waterloopbos vind je nergens anders. Je vindt hier namelijk schaalmodellen van 35 beroemde waterwerken die hier vroeger werden getest. Speciaal voor kinderen is er de Avonturenroute van OERRR met leuke opdrachten voor de hele familie. Na de wandeling geniet je van een warme chocomelk of een lekkere lunch van het kindermenu bij Paviljoen Het ProefLab//. 

Meer weten over het Waterloopbos

Tip #3

Ontdek Museum Schokland

Schokland is een voormalig eiland in de Zuiderzee. Het eiland kwam in 1942 droog te liggen door de inpoldering van de Noordoostpolder. De geschiedenis van het eiland gaat nog veel verder terug. Wist je dat hier al zo'n 12.000 jaar geleden mensen woonden? Start jouw bezoek aan het eiland bij Museum Schokland. De tentoonstelling bestaat uit interactieve onderdelen waarbij kinderen zelf kunnen onderzoeken en experimenteren.

Bezoek voormalig eiland Schokland
Een gangpad van een museum. Er staat een opgesteld skelet van een dier en aan de muur zijn oude botten bevestigd. Op Schokland in de Noordoostpolder.

Meer blogs uit de Noordoostpolder