De platte daken van Nagele

Nagele is een bijzonder dorp in de Noordoostpolder. Het wordt ook wel plattedakendorp genoemd. Dat snap je direct wanneer je het dorp binnenrijdt. In het dorp vind je een aantal bijzondere locaties en activiteiten. Hieronder lichten we ze uit!

TIP #1

Museum Nagele

Je vraagt je misschien af waarom alle gebouwen in het dorp Nagele platte daken hebben? In Museum Nagele leggen ze je dat uit! Je ontdekt er de ontstaans- en inrichtingsgeschiedenis en de realisatie van het bijzondere dorp Nagele. Handig, want daarna kun je het dorp zelf in en bekijken. Naast deze vaste expositie zijn er wisselexposities waarin architectuur en beeldende kunst een belangrijke rol spelen.

Meer over Museum Nagele
Het vooraanzicht van een gebouw met een plat dak. Om het gebouw heen staan diverse bomen. In Nagele in de Noordoostpolder.

TIP #2

Museumhuis Polman

Stap terug in de tijd naar jaren 50 met een bezoek aan Huis Polman! Dit bijzondere museumhuis laat je precies zien hoe de eerste bewoners van het dorp woonden. Ga lekker zetten op de fauteuil en pak een oud boek uit de kast, of trek een van de keukenkastjes open. Misschien herken je wel een aantal elementen uit het huis van jouw (groot)ouders?

Meer over Huis Polman

TIP #3

Monument & Bed – Karwijhof

Ben je op zoek naar een écht bijzondere overnachting? Dan ben je bij de buren van Huis Polman op nummer 19 aan het juiste adres. Deze woning is ingericht als Monument en Bed locatie, geheel in de stijl van de jaren 70. Een mooie uitvalsbasis om de Noordoostpolder verder te verkennen!

Meer over Karwijhof 19

Meer inspiratie nodig? - Lees ook onze andere blogs